Uusi kurssi aloittaa tammikuussa 2022

Yksi paikka vielä vapaana!

Ilmoittautuminen auki! Vielä neljä paikkaa vapaana

Lisätiedot ja haku koulutukseen: sami.aalto@hotmail.com

 • Kurssi on täynnä asiaa eikä sisällä tyhjiä minuutteja. Ammattimaista opetusta perustuen käytännön tekemiseen johon on taidokkaasti sisällytetty teoriaosuus. Sami selittää jokaisen otteen ja jokaisen liikkeen tarkoituksen todella selkeästi. Mielenkiinto opiskeluun säilyy koska pääsee itse tekemään.
 • Niin täyttä asiaa että se on helppo sisäistää ja oppia kun halu oppia on jo olemassa, kompaktimpaa pakettia aiheesta on mahdoton löytää.
  Edellisten jäsenkorjauskoulutusten jälkeen( eri koulutus ) mä olin aina ihan puhki kun en ollu oppinu taaskaan juuri mitään, oli annettu vaan aihe 185 eurolla ja oppi piti itse kaivaa jos sen halus. Samin koulutusten jälkeen mä oon aina ihan rikki kun oon oppinu niin paljon, mutta kun jaksaa kerrata videoita ja niiden myötä syntyy koko ajan lisää ideoita mitä vois vielä kokeilla. On kyllä oma moka jos ei laita itseensä täysillä peliin ja ota tästä tiedosta kaikkea irti tiedosta!
 • Koulutetulle hierojallekkin hyvää kertausta ja uutta jäsenkorjauspuolen tekniikoista. Selkeä ja asiapitoiset opiskelupäivät. Rytmitys hyvä päiville

Usein tiedustellaan miksi ei voi aloittaa kesken käynnissä olevaa kurssia?

 • Otan kurssille vain 8 henkilöä ja siihen on syynsä. Haluan varmistaa, että minulla on aikaa kaikille oppilaille ja opetus on laadukasta. Kurssilla aloitamme loogisesti alhaalta ylöspäin ja kesken kurssin tullut on eri tasolla osaamisessa. Tämä pirstaloittaa opetusta ja kaikki kärsivät sen jälkeen opetuksen sekavuudesta.

Jäsenkorjaaja MTE® Koulutus

Tammikuussa starttaa nr.2 Jäsenkorjaaja MTE®(manuaalisen terapian erikoisosaaminen) kurssi. Saat mukaasi uudenaikaiset ja tehokkaat tekniikat kehon eri ongelmiin. esim. epäspesifin alaselkäkivun hoitoon, joiksi suurin osa selkäongelmista luokitellaan. Pystyt hoitamaan asiakkaan kokonaisvaltaisesti omalla vastaanotolla heti koulutuksen päätyttyä. Jäsenkorjaaja MTE® ei kuitenkaan ole koskaan valmis, vaan oppiminen jatkuu jokaisen asiakkaan kanssa. Ongelmat eivät ole juuri koskaan ole samanlaisia, vaan ihminen on aina yksilö.

Jäsenkorjaaja MTE®:lla on aito halu auttaa jokaista asiakasta osaamisensa puitteissa ja yhteistyössä perusterveydenhuollon kanssa.

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Kaikille, jotka haluavat opetella tehokkaan tavan hoitaa asiakkaiden erilaisia kehon ongelmia. Et siis tarvitse mitään pohjakoulutusta.

Koulutukseen hakijalta odotetaan kuitenkin anatomian perusteiden osaamista. Sen saat esim. lukemalla ja omaksumalla kirjan Anatomian alkeet (Saa tilattu Osteopatiakoulu Atlaksen kautta)

Koulutus sopii erinomaisesti seuraaville ammattiryhmille: Koulutettu Hieroja, Liikunnanohjaajan perustutkinnon suorittaneent, Personal Trainer ja kaikille jotka haluavat parantaa hoitotyössä manuaalisia taitojaan

Anatomian tuntemus on tärkeä osa jäsenkorjaaja MTE® työtä. Anatomian perusteet täytyy siis osata myös siksi, että koulutuksessa ei mene aikaan perusasioiden opetteluun, vaan voimme keskittyä olennaiseen.

Koulutus sisältää kahdeksan osaa. Opetus tapahtuu viikonloppuisin lauantaina 10-18 sunnuntaina 9-17

Koulutuspaikka Järvenpäässä

Koulutuksen tuntimäärät: Perusopetus 128h Dokumentoidut hoidot 100h. Kurssin hyväksyttävästi suorittaneet (jokaisen osion) saavat oikeuden käyttää Jäsenkorjaaja MTE® nimikettä.

Kurssin hinta 2000€ Kurssi maksetaan 8 erässä, Maksu suoritetaan ennen viikonlopun tulevaa osiota.

Koulutukseen otetaan 8 oppilasta hakemusten perusteella. Kouluttaja: JäsenkorjaatMTE Sami Aalto

Hakemukset sähköpostilla sami.aalto@hotmail.com

Osa1

Alaraajojen hoito: 

Perehdymme jäsenkorjaajaMTE filosofiaan ja tutkimuksen merkityksestä hoidon onnistumiseen. Opettelemme korjaaman nilkan alueen tyypillisemmät ongelmat ja tunnistamaan liikkeen avulla ongelmakohdat. Käymme alaraajojen tautioppia ja opettelemme niiden oikeat tekniikat hoidon onnistumisen kannalta. Hoidamme toisiamme ja valmistaudumme hoitamaan viikonlopun jälkeen oppilastyönä oikeita asiakkaita. 

Tautioppina:

 • Mortonin neurooma
 • Plantaarifaskiitti
 • Tarsaalitunneli oireyhtymä
 • Nilkan ja polven toimintahäiriöt
 • Nilkan nyrjähdys/jalkojen toiminnallinen erimittaisuus.

Osa2

Lantio: 

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Opimme, kuinka lantio toimii ja kuinka sen ongelmia hoidetaan. Opettelemme hyvin tyypillisen vaivan hoidon mikä takia hakeudutaan hoitoon – Iskiasvaivat ja niiden syntymekanismit . Opimme tekniikat pehmytkudosten hoitoon lantion alueen ongelmien hoidossa. Opettelemme lantion eri virheasentoja ja niiden vaikutuksia pehmytkudoksiin. Miten eroaa lihasheikkous ja lihasaktivaatio. Miten lihastoimintaketjut toimii ja miten puolieroja havannoidaan. Opimme testeillä milloin kannattaa hoitaa ja milloin pitää asiakas ohjata eteenpäin hoitoa saamaan. SI-nivelen mobilisaatiot ja ns. avaavat tekniikat. Opimme heijastekipualueet ja millä testeillä selvitämme lantion eri ongelmia. Opettelemme Flossingin käytön ja kuinka sillä voidaan tukea hoitoa sen eri vaiheissa. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Tautioppina: 

 • SI-nivelen toimintahäiriöt
 • Lantion toimintahäiriöt
 • Iskiaksen hoito. 

Osa3

Lonkka ja alaselkä:

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Jatkamme lonkan alueelta ylöspäin alaselkään. Perehdymme yleisempiin selkäkipuihin ja niiden aiheuttajiin. Testaamisella opettelemme, milloin on turvallista hoitaa kipeätä selkää. Käymme ns. punaiset liput ja miten ne löydetään. Havainnoimme ristiluun asennon merkityksen selän toimivuuteen ja opettelemme sen korjauksen. Kuinka voimme avata fasettilukot ilman manipulaatiota. Pääsemme jäsenkorjauksen perimmäisiin tekniikkoihin selän hoidossa. Opettelemme hieromalla auttamaan selän toimintaa ja hoidon hyvää vastetta. Käymme noidannuolen yleisimmän aiheuttajan ja niiden korjaukset. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Tautioppina: 

 • Lonkan alueen ongelmat
 • Noidannuoli 
 • Erilaiset alaselkäkivut
 • Ristiluun asentovirhe

Osa 

Lonkka ja alaselän toimintahäiriöt jatkuvat.

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Perehdymme kivun lievitykseen ja hoitoon. Opimme Triggerpisteiden käsittelyä eri tekniikoilla ja kuinka ne oireilevat. Triggereiden merkitys kivun hoidossa ja niiden löytäminen. Käymme kivun lievityksen perusteet neulan avulla ja kontraindikaatiot (vapaaehtoista) Opettelemme erilaisia mobilisaatioita ja venytystekniikoita alaselkään ja lantioon. Opettelemme neurologisia testejä ja hermoston vaikutusta kipuun eri alueille. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Osa5

Rintaranka:

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Perehdymme rintarangan toimintaan ja sen yleisempiin ongelmiin. Miten ja missä rintarangan ongelmat voivat ilmetä. Opimme kuinka mobilisaatiolla ja pehmytkudostekniikoiden avulla saadaan rintarankaa hoidettua. Isona asiana opimme skolioosin hoidon kasvavalla nuorella. Yläselän hoidon merkitys päänsärkyyn ja triggereiden kautta hoidettuna. Opettelemme fascian käsittelyä kupeilla ja raudalla. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Tautioppina: 

 • Rintarangan liikehäiriöt ja yläselän ongelmat
 • Skolioosi

Osa6

Kädet:

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Opimme, kuinka tutkimme käden hermopinteitä ja niiden hoitoa. Käymme tyypillisemmät käden alueen ongelmat ja niiden syntymekanismit. Tehokkailla jäsenkorjaustekniikoilla avaamme olkapään liikerataa ja hoidamme kiertäjäkalvosinta. Opimme avaamaan ranteen liikeradat ja hoitamaan yleistä vaivaa – rannekanavanahtaumaa. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Tautioppina:

 • Rannekanava ahtauma
 • Ranteen liikehäiriöt
 • olkapään liikehäiriöt
 • tenniskyynärpää
 • Käsien/sormien puutuminen.

Osa7

Niska-hartia

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Teemme neurologisia testejä ja opettelemme kohdealueiden ongelmien syntymekanismeja. Opettelemme hierontatekniikoita ja venytyksiä niskan alueelle, sekä fascian käsittelyä hoidon tukena. Käymme kaulan alueen ongelmat ja niiden hoitoon liittyvät tekniikat. Niskan alueen hoitoon käymme useita eri vaihtoehtoja ongelmasta riippuen. Sunnuntai aamupäivän käytämme kinesioteipin käytön opetteluun. Teippaamme tyypillisemmät ongelmakohteet: Nilkka, pohje, polvi, alaselkä, yläselkä(ryhtiteippaus) ja tenniskyynärpää. Sunnuntai iltapäivällä otamme vastaan demoasiakkaita ja hoidamme heitä opetustarkoituksessa opituilla tekniikoilla.

Tautioppina:

 • Jännityspäänsärky
 • Some-niska
 • Kinesioteipin vaikutus ja käyttö

Osa8

Näyttö:

Kertaamme edellisellä kerralla opitut asiat ja tehdyt oppilastyöt. Opettelemme erilaisten apuvälineiden käyttöä jäsenkorjauksen tukena. Opettelemme hoitosuunnitelman tekoa ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Luento ulkopuolisen asiantuntijan toimesta aihe: Tutkiminen ja sen merkitys hoidon onnistumisen kannalta. Sunnuntaina katsomme oppilaiden harjoitustyöt ja aloitamme näytön oikeiden asiakkaiden kanssa. 

Todistuksien jako

Tekstin kopioiminen kielletty tekijänoikeuslain perusteella©